AVRUPA SEÇİMLERİ ZAMANI | Bu pazar Avrupa seçimlerinde hava nasıl olacak?

EkoIte

Member
Çok yüksek maksimum sıcaklıklarla geçen birkaç günün ardından, istikrarsızlık geçişinden dolayı yarımadanın neredeyse tamamına yerleşmiştir. bir DANA (yüksek seviyelerde izole depresyon), su ve fırtınaların damgasını vurduğu bir seçim haftasonunu ve termometrelerin 10 dereceden fazla çökmesini geride bırakıyor.



Seçim günü için hava tahmini



İyileşmeye rağmen pazar günü istikrarsızlık devam ediyor. Bir iyileşme olmasına rağmen, yarımadada istikrarsızlığın hakim olduğu, gökyüzünün çoğunlukla bulutlu veya kapalı olduğu, ancak gün içinde daha da netleşme eğiliminde olan bir Pazar günü bekleniyor.


Yağışların kuzey yarısında fırtınayla birlikte görülmesi bekleniyor; kuzeydoğu çeyreğinde ise daha yoğun, özellikle Cantabria Denizi'nin doğu ucunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


Tam tersine Galiçya'yı etkilemeleri pek olası değil. Fırtınalar, daha yoğun fırtınaların beklendiği Katalonya'nın kuzeydoğusu ve Cantabrian Denizi hariç, sabah boyunca batıdan doğuya doğru kesilecek.



Güneybatı ve güneydoğudaki dağlık bölgelerdeki bazı zayıf ve ara sıra yağışlar dışında yarımadanın güney yarısında yağış beklenmiyor.


Günün sonunda batıdan yeni bir rahatsızlık gelecek ve orta batı yarımada ile batı Castilla y León'da yağış kalacak.


Balear Adaları'nda hafif bulutlu gökyüzü hakim olacak ve ara sıra sağanak yağışa neden olabilecek bulutluluğun artmasıyla birlikte artacak. Kanarya Adaları'nda aralıklı çok bulutlu ve adalarda yer yer hafif yağış veya ara sıra sağanak yağış ihtimalinin daha yüksek olması bekleniyor.


Sıcaklıklar genel olarak, özellikle yarımadanın kuzeydoğu üçte birinde azalma eğilimi gösterecek ve Valensiya Topluluğu kıyılarında ve batı Galiçya'da artışlarla birlikte artacak. Aşağı Júcar ve aşağı Segura'nın çöküntülerinde yalnızca 34 derece aşılacak.