KATALONYA HAVA DURUMU | Atlantik çukuru bu hafta daha fazla yağmur getiriyor: bu gün güzel hava geri dönüyor

EkoIte

Member
DANA Bu hafta sonu ülkenin birçok yerinde sağanak ve fırtına getiren hava bu Pazar yarımadayı terk edecek, ancak yarın Pazartesi'den itibaren Atlantik çukuru başrol olacakgenel istikrarsızlığın birkaç gün sürmesine neden oluyor.



Devlet Meteoroloji Ajansı (Aemet) bugün, DANA'nın son günlerde yarımadanın hava koşullarında önemli bir değişiklik gösterdiğini hatırlattı. kayda değer termal düşüşlerO genel istikrarsızlık. Rüzgârın yüzeye yaklaşmasıyla birçok bölgede sağanak ve fırtınalar oluştu.


Bugün, dana genel dolaşıma yeniden katılmak için yarımadayı kuzeydoğuya doğru terk edecek. Ancak yağmurlar dinmiyor: Atlantik çukuru sağanak ve fırtınaları yeniden harekete geçirecek Castilla y León'un Orta ve batı sistemi çevresinde ve saatler geçtikçe yarımadanın her tarafına yayılacaklar.


Bir yandan Pazartesi günü, Orta sistem, güney plato, kuzeydoğu Katalonya ile doğu ve güneydoğu yarımadasının iç kesimlerinde sağanak ve fırtınaların kuvvetli olması, yerel olarak çok kuvvetli ve dolu ile birlikte yağması muhtemel.



Çarşambaya kadar yağmur



Öte yandan Salı ve Çarşamba günleri en büyük istikrarsızlığın yaşandığı bölgenin, yerel olarak kuvvetli sağanak ve fırtınaların devam edeceği yarımadanın doğu üçte birlik kısmı ve Balear Adaları ile sınırlı kalması muhtemeldir. O olabildiğince ol, Sıcaklıklar iki gün de normallerin altında devam edecek ülkenin çoğunda.


Perşembe gününden itibaren büyük olasılıkla bir atmosferik stabilizasyon ve sıcaklıklardaki artış, bu genel istikrarsızlığa son verecek. Cuma gününe bakıldığında Atlantik cephesinin Galiçya'ya girme ihtimali var ancak etkileri yarımadanın kuzeybatısı ve kuzeyiyle sınırlı kalacak.