KATALONYA'DA YAĞMURLAR | Katalonya'da istikrarsızlık: Bu Pazar yağmur, fırtına ve dolu için sarı uyarı

EkoIte

Member
Çok yüksek maksimum sıcaklıklarla geçen birkaç günün ardından, İstikrarsızlık nedeniyle İber Yarımadası'nın neredeyse tamamına kurulmuştur. bir DANA'nın adımı, bu bir son bırakıyor şiddetli yağışların olduğu hafta ve termometrelerin 10 dereceden fazla çökmesi. Bu pazargün seçim yolculuğu Avrupa seçimleri için ana yemek bekleniyor: Katalonya'nın büyük bölümünde yağmur yağacak, sağanak yağışlara fırtınalar eşlik edecek ve bazı bölgelerde dolu.



Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) düşeceklerini tahmin ediyor Sadece yarım saatte metrekare başına 20 litreye kadar. Bu nedenle korur sarı uyarı — hem su birikme olasılığı hem de yağmurların yoğunluğu nedeniyle — Alt Camp ve Conca de Barberà bölgeleri hariç tüm bölge. Aksine Lluçanès, Osona ve Berguedà bölgeleri turuncu uyarıHer ne kadar gün geçtikçe bu statülerini kaybedecek olsalar da. Ancak bugün için öngörülen maksimum tehlike 6 üzerinden 3. seviyedir.


Katalonya genelinde sağanak yağışlar



“Sabahın ortasına kadar bekliyorlar Katalonya'nın her yerinde duşlarözellikle batı yarısında güneyden kuzeye doğru ilerleyecek ve doğu yarısında daha da dağılacak. Bu tarihten itibaren özellikle gün ortasında kuzey yarıda ve doğu yarının geri kalan kısmında yağışlar görülecek, ancak kıyı öncesi ve orta sahilin diğer kesimlerinde de münferit yağışlar görülecek. Günün sonunda yağışlar azalacak” dedi. Hava Durumu tahmini Uyarıları Pazartesi günü saat 20.00'ye kadar aktif tutan Meteocat'tan.


Düşen termometreler



Sıcaklıklarla ilgili olarak, Cuma günü öğleden sonra Cádiz Körfezi'ne giren DANA da bir Termometrelerde önemli değişiklik. Katalonya'nın bazı bölgelerinde 10 dereceye kadar çıkan termal düşüşler dikkat çekiyor. Meteocat, “Genel olarak maksimum sıcaklık keskin bir şekilde düşecek” diye uyarıyor. Bu anlamda cıva bu tarihlerde normalin altında olacak: Barselona'da maksimum 21°C olacak, bu cumartesi 34 dereceye ulaşılan Lleida'da 19°C, Tarragona'da ise 19°C bekleniyor. Girona'da sıcaklık 17 derecede kalacak.