YAĞMURLU HAVA KATALONA | Bu pazar Katalonya'nın büyük bölümünde şiddetli yağmur uyarısı devreye alındı

EkoIte

Member
Tıpkı Cumartesi günü Katalonya'nın bir süre alacağı gibi yüksek sıcaklıklar ve güzel havalarla yaza layıkPazar günü 180 derece dönüş olacak. Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), 9 Haziran'da sabah ilk iş olarak Katalonya'nın güney bölgelerini ve 12 ila 18 saat arasında Katalan topraklarının kuzey yarısını etkileyecek yoğun yağışlar için bir uyarıyı devreye soktu.



Meteoroloji sistemi uyarısına göre, 20 mm'den fazla yağış bekleniyor Orta dereceli tehlike uyarısı yapılan bölgelerde (2/6) otuz dakikada (metrekare başına litre). Ayrıca Vall d'Aran ve Pallars Sobirà (Lleida) bölgeleri de öğleden sonra ve Cumartesi gece yarısına kadar uyarıda bulunuyor.


Meteocat'ın tahmini



Öğlene kadar bekliyorlar Katalonya'nın her yerinde hafif yağmurlar özellikle batı yarısında güneyden kuzeye doğru ilerleyecek ve doğu yarısında daha da dağılacak. Bu tarihten itibaren özellikle öğleden sonra sağanak yağışların, fırtına ve yerel dolu ile birlikte görülmesi bekleniyor.


Birikmiş yağış miktarı, kuzeydoğu çeyreğinde ve kuzey üçte birlik kısmın geri kalanında az ile bol arasında (50 mm'ye kadar) olacaktır ve yerel olarak çok bol olabilir. Katalan topraklarının geri kalanında ise yağışlar az ve az olacak.



Ayrıca minimum sıcaklıklar hafif ile orta dereceli arasında düşecek, güney kıyılarındaki noktalarda ise benzer olacak. Ancak maksimum sıcaklık durumunda, keskin bir şekilde düşecek genel olarak sahilin güney yarısı ve kıyı öncesi hariç, burada benzer ve biraz daha düşük olacaktır.


İçinde Sahilin bazı kısımlarında rüzgar da şiddetlenecek Deniz bileşeni olacak ve neredeyse tüm gün boyunca orta sahildeki noktalarda hızı 15 m/s'ye (50 km/saatten fazla) ulaşabilen kuvvetli rüzgarlar esecek.