AEMET ISI | “Perşembeden itibaren…”: AEMET birkaç saat içinde neyin geleceğini zaten duyurdu

EkoIte

Member
Aradaki çıkmaz sıcak hava dalgası. Bu şekilde kabul edilen aşırı değerlerin ilk dönemini birkaç gün önce yaşıyor olsaydık, şimdi sadece bir hafta sonra ikinci dönemiyle karşı karşıya kalabilirdik.



Bu durum Devlet Meteoroloji Ajansı tarafından uyarılmıştır (AEMET), bu Salı günü yaklaşan bir uyarının yayınlandığı yerden sıcaklıklarda artış ülkenin büyük bir kısmının deneyimleyeceği şey: “En çok etkilenen alanlar merkez Ve güneybatı yarımada” uyarısında bulundular.


44 dereceye kadar değerler



Beklenen değerlere gelince, bunlar 40 derecelik bariyeri fazlasıyla aşacak: “Yerel olarak bu değerlere ulaşılabilir” 44°C ve sıcaklık 25 °C'nin altına düşmeyecek.” Neyse ki bu kavurucu iklimin bir son kullanma tarihi var: “Perşembeden itibaren termal düşüş“, diye eklediler AEMET'ten, buna rağmen “yoğun ısı”nın devam edeceğini açıkça ortaya koydular.


Şunu belirtmek gerekir ki, eğer üç gün Bu bölümün süresi, bir süre olarak değerlendirilemez. sıcak hava dalgası. Bilgi notunun yayınlandığı tarihte bu yüzde %40 ila %70 arasındabir olasılık derecesi yarım.



24 Temmuz Çarşamba iddaa tahmini



AEMET ayrıca bu Çarşamba için bir hava durumu tahmini de paylaştı. Bir gün “çok olumsuz” beklenen yüksek sıcaklıklar nedeniyle: “Yarımada'nın geniş alanlarında ve Kanarya Adaları'nın bazı kısımlarında turuncu bildirimler (büyük tehlike). Guadiana vadilerinde uyarı şu şekildedir: kırmızı: aşırı tehlike. Çok dikkatli ol!“, söz konusu kurumdan uyarıyorlar.


⚠
Bu Çarşamba beklenen yüksek sıcaklıklar nedeniyle oldukça olumsuz bir gün olacak.
Yarımadanın geniş alanlarında ve Kanarya Adaları'nın bazı kısımlarında turuncu uyarı (ciddi tehlike) bulunmaktadır.
🔴
Guadiana ovalarında uyarı kırmızıdır: aşırı tehlike. Çok dikkatli ol! pic.twitter.com/b2k0HpXsE1

— AEMET (@AEMET_Esp) 24 Temmuz 2024